Direct Marketingservice

Direct Marketingservice
Jansbuitensingel 7
6811AA ARNHEM
Netherlands

Tja, zo moeilijk is het niet om daar achter te komen. Dit is een SPAM-boer van de bovenste plank.  Wie? Nou, Direct Marketingservice dat blijkbaar gevestigd is in Arnhem.

Vanmorgen vond ik ettelijke mailtjes in mijn mailbox. Allemaal verzonden naar het info-adres van mijn bedrijfje. Dat is op zich niet vreemd, want het gebeurt vaker dat er mail naar dat adres wordt gestuurd. En dat terwijl het – als het goed is – nergens genoemd wordt.

Afijn, wat is het geval. In mijn mailbox vond ik berichtjes van ‘Automatisch uw telefoon beantwoorden’, ‘Admin-Portal’ en zelfs twee van ‘R. Wullschleger van Trilandia Incasso‘. Allemaal in een beetje dezelfde opmaak, voorzien van een grote glimmende stockfoto.

trilandia-incasso

telefoonbeantwoorden

adminportalToen ik in de kopregel van Automatischtelefoonbeantwoorden.nl (wie verzint zo’n URL?) en Admin-Portalonline.nl ook nog dezelfde tekst zag staan (namelijk: ‘Automatisch Uw Telefoon Beantwoorden’) ging er iets dagen: waarschijnlijk een vorm van slecht SEO-schrijven. Deze sites zouden wel eens van één en dezelfde moeder kunnen komen. En dus de mail ook en dus hadden we hier te maken met een doodordinaire spam-boer.

Hoe ‘ontdek’ je dat dan? Nou, je gaat speuren in het SIDN-dossier. Staat gewoon online. En kijk hier eens: het telefoon-gedoe en Trilandia-incasso hebben inderdaad dezelfde afkomst. Maar hoe zit het dan met Admin-portal.nl? Dat lijkt van een ander bedrijf te zijn. Maar als je op de link in de mail klikt, kom je niet terecht bij Admin-portal.nl, maar op Admin-portalonline.nl, waarna je wordt doorverwezen naar admin-portal.nl (zie het niet-klikbare pijltje rechtsboven). En van wie is Adminportal-online.nl? Eén keer raden is genoeg.

Bij deze is er een klachtenmail onderweg (die wilde ik eerst naar de SIDN sturen, maar dat is niet de bevoegde instantie blijkbaar en bij spamklacht.nl kan ik ook nog niet terecht) naar ‘Direct Marketingservice‘. Dat dynamisch multimedia, design en marketingbureau gevestigd te Arnhem heeft op haar website staan:

E-mail is één van de meest populaire marketingkanalen. Steeds meer bedrijven zetten het in om met hun klanten te communiceren. De relatief lage kosten, de mogelijkheid om klanten persoonlijk aan te spreken, de zeer snelle responstijd en de perfecte meetbaarheid van de respons maken e-mail een zeer aantrekkelijk medium voor bedrijven.

Dus ze pretenderen alleen naar de klanten van hun klanten te mailen. Maar ondertussen sturen ze ook berichten naar – niet officieel bestaande – info-adressen. Overigens is het bedrijf in Arnhem ook eigenaar van het domein ‘Claimjedomein.nl‘ en blijkbaar onderdeel van de Direct Servicegroep. Zegt ook genoeg.

Oh ja, en het mooiste was nog deze melding onderaan één van de mails:

nietmeerontvangen
Eén keer dit onzinbericht ontvangen lijkt me wel voldoende. ..

Dan heb ik liever het volgende mailtje, dat keurig was verzonden naar het officiële mailadres van LetterLuck tekstproducties:

impactEen keurige site ook nog, dat Impact Incasso. Met een hele mooie pay-off: ‘Wij kunnen niet toveren, maar wel veel voor u betekenen!’.

3 gedachten over “Direct Marketingservice

  1. Johan Koning zegt:

    Aha, meneer Stoop. Dat is dus de tactiek. We gaan gewoon vrolijk verder met platbombarderen van iemands mailbox. Dit keer met een berichtje van Gismo (http://www.gismo.nu/). Wat zullen die klanten er toch van vinden dat u bedrijven platSPAMt met hun diensten?

  2. Wiro zegt:

    Tja, lang leve het winstoogmerk van de Kamer van Koophandel! Wordt ook helemaal gek van NUON die mijn bedrijfje belt en steevast vraagt naar de financieel directeur. Mijn laatste excuus: “Maar mevrouw, die is vorige week overleden!” ;-)

  3. Stoop zegt:

    Moet eerlijk zeggen dat ik het een mooi redactioneel stukje vind. Helaas wordt het medium opt – out mail met ingang van 1 oktober a.s. verboden. In tijden van crisis hebben bedrijven dringend de behoefte aan leads / prospects. Tot vandaag konden wij die verzorgen via opt – out mailings. Met ingang van morgen kunt u nog steeds bij ons terecht voor creatieve, e-mail en internet campagnes. Ten slotte weten wij als geen ander wat werkt. Natuurlijk bent u vrij om creatieve inbreng te geven. En voor goede redactionele stukken kunt u terecht bij Johan Koning !

    Met vriendelijke groet,

    Direct Marketing Service

Geef een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log Out / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log Out / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log Out / Bijwerken )

Verbinden met %s